How will verify nagios configuration and syntax is correct?

تم إضافة السؤال من قبل Muhammad Anzar , DevOps/DevSecOps Architect , Confidential
تاريخ النشر: 2015/02/16
AHMED ATEEQ
من قبل AHMED ATEEQ , Senior System Engineer , Catholic Education Office

Nagois have a built in extension to verify the configuration, its called V. So you just start nagios with V extension like

/usr/local/nagios/bin/nagios -v /usr/local/nagios/etc/nagios.cfg