اتصل عميل بالشركة .. كيف ستتصرف اذا كان في حالة غضب كيف ستمتص غضبه و تنهي المشكلة ؟

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2015/02/05
Abdlfattah Owaidah
من قبل Abdlfattah Owaidah , مدير تسويق ومبيعات , شركة نوازي للفندقة والاستثمار

اهم الخطوات

  1. الانصات جيداً

  2. والرد المختصر مع العميل الغاضب الى ان ينتهي من طرح المشكلة كاملةً.

  3. وان تتم مجاراة العميل في الموضوع المطروح

  4. ان يتم تحديد موعد للالتقاء به

  5. اذا كنت موظف صفوف امامية اتخذ التصرف حسب الصلاحيات المتاحة اذا كان الامر ممكن ان يتسبب بمشكلة كبيرة على الشركة اتخذ القرار بمشاركة مديرك المباشر.

ملاحظة هامة : اجب على المكالمة وقم بتحويلها لمكتب يخيم عليه الهدوء لكي تستطيع التصرف بحكمة ولكي لا تزيد توتر من العميل.

mohammed ageba
من قبل mohammed ageba , sales and marketing representative , proctor and gamble

اولا لازم استعمل مهارات الاتصال بتاعتى بطريقه محترفه جدااااا

ازاى اولا اسمع وافهم واتكلم

اسمع العميل عاوز يقول ايه واسيبه يقول كل اللى عنده وبعدين افهم الكلام اللى هوقاله وبعد كدا اتكلم

ممكن حضرتك تحكيلى ايه اللى حصل  ؟؟ وايه كمان وايه كمان ؟؟؟    فى حاجه تانيه غير اللى  حضرتك قولت عليه ؟؟؟   تمام طب فرضا لو دلوقت انا حليت لحضرتك كل اللى بتقول عليه هنقدر ناخد خطوه لقدام تمام  زى ما حضرتك عارف  انك  اكيد شريك فى النجاح بتاعتنا  واكيد خضرتك عارف  ان المنفعه طول عمرها متبادله ما بينك ومابينا  واكيد حضرتك اى عرض الشركه بتعمله بيوصلك بأستمرار لان حضرتك من اقدم الناس اللى بتشتغل مع الشركه وكمان اللى نعرفه عنك انك علطول بأستمرار فى شغل جديد عندك  بأستمرار مندوبنا هيقول لحضرتك كل العروض بتاعتنا وكل اللى حضرتك تقدر تستفيد منه لانه فى الخر يهمنا مصلحة حضرتك زى ما قولت لحضرتك فى الول نجاحنا من نجاح حضرتك يا افندم

احمد امين احمد السيد عبد الحميد
من قبل احمد امين احمد السيد عبد الحميد , مندوب تسليم , يونيليفر مشرق

اقوم بأستقبال مكالمة العميل بأسلوب هادئ ومحاولة معرفه سبب المشكله التي أصبح غاضبا منها وأحاول حلها وأن لم أستطع أقوم بإبلاغ المدير المسؤول او الجهه المختصه مع ابدأ الاهتمام للعميل بمشكلتة وابلاغة بمتابعتنا لة واخبارة فور حلها واننا نهتم بتقيمة لشركة والمنتج