What are the important valves in pump installation?

تم إضافة السؤال من قبل Ahmed Ibrahim Abas saleh , pneumatics engineer , elhaggar misr
تاريخ النشر: 2013/07/12
tariq jilani
من قبل tariq jilani , Assistant Manager Maintenance (Mechanical) , Byco Petroleum Pakistan former Bocicor Pakistan limited

The most common valves usesd on centrifugal pumps are Suction valne, Discharge valve, NRV, Vent and drain valve drain while PRV are installed on positive displacement pumps.

Mohammad Naushad
من قبل Mohammad Naushad , Lead Rotating Equipment Technician , H.O.T. 1 (Kremenco) 2 (Heisco) and Now H.O.T

In centrifugal pump . One valve in suction line ( gate valve). Two valve in discharge line ( first NRV and gate valve).

محمد عزت كامل عبد المالك
من قبل محمد عزت كامل عبد المالك , مراقب صيانة , شركة الغانم انترناشونال للمقاولات

S.Valve D.valve NON retarn valve Relev valve

zahid kazi
من قبل zahid kazi , Jamshoro Power Co. Ltd. , Jamshoro Power Co. Ltd

SUCTION, DISCHARGE, HEATING, RECIRCULATION, VENT, DRAIN AND NON RETURN VALVES.

rana faheem ahmad
من قبل rana faheem ahmad , MAINTENANCE TECHNICIAN , MEDICARE DISPOSABLE INDUSTRY

ball valve,butterfly valve,gatevalve.globe valve