If actual cost (AC) = 500, planned value (PV) = 600, earned value (EV) = 700 what is cost variance (CV)?

تم إضافة السؤال من قبل Alex Al Yazouri , General Manager , Al Mushref Cooperative Society
تاريخ النشر: 2015/01/13
RAJ DAHIYA
من قبل RAJ DAHIYA , Senior MEP Projects Manager , Trinity Engineering Services L.L.C.

CV = EV-AC

Hany Ahmed Omar
من قبل Hany Ahmed Omar , Project Engineer , Etihad Contracting Company

CV = EV - AC

CV =700 -500 =200

Basit Ali
من قبل Basit Ali , Director of Engineering , Laverda Suites & Villas / Blue Bay Resorts

CV200

Jahabar Sadiq Ifthikar
من قبل Jahabar Sadiq Ifthikar , Senior Procurement Specialist , University of Hafr Al-Batin

The answer

CV = EV - AC

200 =700 -500

I Agreed Mr.Alex Al Yazouri

CV = EV - AC =700 -500 =200

SV = EV - PV =700 -600 =100

So the project is under budget and a head of schedule

Wolf Klaas Kinsbergen
من قبل Wolf Klaas Kinsbergen , Managing Director, Designer , ingenieursbureau KB International NV

see above, only need to know that CV = EV-AC

Alex Al Yazouri
من قبل Alex Al Yazouri , General Manager , Al Mushref Cooperative Society

 cost variance =  earned value  -  actual cost

        CV            =          EV           -        AC

        200           =         700          -        500

Muhammad Shakeel
من قبل Muhammad Shakeel , CAD Design Manager , M/S zeeruk Intl.

CV = EV - AV    (700-500=200)

Cost Variance =200

Elke Woofter
من قبل Elke Woofter , Project Assistant , American Technical Associates

I agree... if the actual cost is500 and the earned value is700 the difference/cost variance is 200