What entry will be made, if Dividend paid to Director of the company?

تم إضافة السؤال من قبل Muhammad Saddique , Senior Accounting & Finance Supervisor , Al Haitam For Industries & Economic Development
تاريخ النشر: 2014/11/23
Divyesh Patel
من قبل Divyesh Patel , Assistant Professional Officer- Treasury , City Of Cape Town

When the dividend is actually paid out in cash, the following entry is made:

Dr Dividends payable

Cr Cash

mohamed naga
من قبل mohamed naga , SENIOR EXECUTIVE FINANCE , QATAR BUILDING

DR. divedends payable

CR. cash

Aly Farouk Zamzam, (CMA)
من قبل Aly Farouk Zamzam, (CMA) , Accounting Manager , F.M.S Trading

Dr. Dividends payable

   Cr, Cash or Bank

It would be treated as a normal Dividend payment for the company point of view.

Ie: Dr. Dividend A.C

       Cr. Cash Book

Muhammad Imran
من قبل Muhammad Imran , Head of Accounts & Company Secretary , Fauji Infraavest Foods Limited

Dividend payable(debit)

Cash(credit)