ماذا تفعل اذا كنت تصنع منتج فى مصر فى الادوات المنزلية وتريد فتح سوق خارج مصر مثل السودان وافرقيا؟

تم إضافة السؤال من قبل ahmed mamdouh
تاريخ النشر: 2014/11/17
ابراهيم صلاح عطية minshawi
من قبل ابراهيم صلاح عطية minshawi , محاسب عام , شاكة و زويتة

اولا احتياج السوق للمنتج يعنى مثلا ما ينفعش اسوق بطاطين فى افريقيا  الوسطى  او مقشات للسيراميك و هما حتى مش عندهم بلاط

ثانيا لو المنتج مطلوب  الاسعار المنافسة ايه و هل يوجد منتج محلى لديهم مثل منتجى ام ان الكل مستورد

ثالثا تحديد الشريحة التسويقية المستهدفة يعنى مثلا عايز اقوم بتسويق عجانة كهربية  فبهذا يكون الهدف اصحاب المال و من لديهم تيار كهربى اما لو اردت تسويق سبت غسيل يبقى انا عايز فءة شعبية بتغسل يدوى و تحط الغسيل فى السبت و تنشره مش ناس عندها اوتوماتيك

رابعا  من الممكن الحاق منتجات اخرى كهدايا على منتجى او تنظيم مسابقات او كوبونات و كل ده حسب ثقافة المجتمع و الشريحة التسويقية

مفيد يحي
من قبل مفيد يحي , فنى كهرباء عامه ومحركات كهرباء , المصنع السودانى للمواقد

ان يكون المنتج غير معقد ساهل الاستعمال

متين يلائم الاجواء

ragab elhrmray
من قبل ragab elhrmray , فنى اول تبريد وتكييف , ميراكو كاريير

اولا ان يكون المنتج ذو مواصفات وجودة عالية مع   ا لتكاليف الغير باهظة

Mohamed  Youness
من قبل Mohamed Youness , HSE site manager , Modern structure and equipment

 عمل دراسة في سوق السوادان معرفة سعر المنتج المنافس في السوق وجود شريك او وكيل من نفس جنسية البلد

المراد تسويق المنتج بها