ماالفرق بين الترانزستورnpn و pnp؟

تم إضافة السؤال من قبل Ahmed Laith
تاريخ النشر: 2014/11/05
abdallah ramadan
من قبل abdallah ramadan , فني اول الكترونيات , Electro Hydraulic Automation

السلام عليكم ورحمة الله

الحمد لله والصلاة والسلام علي رسول الله اما بعد

اخي اسال الله ان يبارك فيك وان ييسر امرك

الترانستور ببساطة ما هو الا عبارة عن وصلتين ثنائية معكوسة  اي2 دايود اتجاههم عكس بعض

كالصورة التالية

pnp/npnولكن الاختلاف يكون في الطبية لكل من

كما هو موضح بالصورة

الترانزيستور نوع NPN يحتاج الى جهد او اشارة موجبه على طرف القاعدة Base لكي يعمل .. اما الترانزيستور نوع PNP فهو لن يعمل الا اذا وقع جهد سالب على طرف القاعدة ..

بالاضافة الي كلام المهندس محمد

وده رابط يوضح كيفية قياسهم ومعرفتهم

http://www.youtube.com/watch?v=vSx2yzAfxxw

والله تعالي اعلي واعلم

والسلام عليكم ورحمة الله

Farid Farid
من قبل Farid Farid

الأول يدخل تيار نوحب للاشتفال والثاني سالب

Mahmoud Fathy
من قبل Mahmoud Fathy , مهندس متدرب , شركة أنابيب البترول

بسم الله الرحمن الرحيماولا النوعين ليهم نفس الوظيفة و هي لزيادة التيار او كسويتشولكن الفرق في توصيل كل منهم

for npn

التيار بيمشي من ال الكوليكتور للأمتر

لازم الطرف الموجب للسبلاي يتوصل على الكوليكتور و الطرف السالب يتوصل على الأميتر

الترانسيتور علشان يشتغل لازم تمشي تيار للباز ليه قيمة بتختلف من نوع للتاني و عشان تقفل الترانزستور تخلي تيار الباز بصفرfor pnp

التيار بيمشي من  الأمتر للكوليكتور

لازم الطرف الموجب للسبلاي يتوصل على الأمتر و الطرف السالب يتوصل على الكوليكتور

الترانسيتور علشان يشتغل لازم تيار للباز يكون بصفر و عشان تقفل الترانزستور تمشي تيار للباز و قيمتها بتختلف على حسب نوع الترانزتور

regards :)