ماذا تفعل لو تعطلت ماكينة واحدة لطائرة جت تعمل بماكنتين وهى فى الجو ؟

مراجعة الأعطال التى تطرأ على الطيار وهو فى الجو.

تم إضافة السؤال من قبل اسماعيل إدريس محمد المرضى , مساعد فنى طيران حربى , القوات الجوية
تاريخ النشر: 2014/08/14
Mahmoud Gad
من قبل Mahmoud Gad , CONSULTANT MANAGER , MASS CONSULTANT ENGINEERS ‎

تتشاهد و تقول للى معاك يتشاهدو متتشاهدش لواحدك

Khaled Aboalnaja
من قبل Khaled Aboalnaja , captien , saudi airline

كابتن احنا عندنا شيك ليست في الطياره بس قبل ما تعمل اي شي لازم تطير الطياره يعني تظبط الذيل و توازن الطياره وتشوف وزن الطياره و الدرفت دارت علشان تنزل الي ارتفاع مناسب للطياره وتعلن حالة الطوارئ وتغير الكود الى ٧٧٠٠ علشان يفضوا الجو ليك وحدك وبعدين لما تنزل اسفل في الارتفاع وتطير الطياره تعمل الشيك ليست في نفس الوقت تبدء تفكر في اقرب مطار لأنك حتنزل فيه سواء بعد ده كله اشتغل المحرك او ما اشتغل لازم تنزل في اقرب مطار حسب المسافه الا اذا اكتشفت ان توقف المحرك خطأ بشري لكن خطأ في المحرك ذاته مش حكمل حنزل دي أرواح ناس وشكرا خالد ابوالنجا

rmohamad yousef abdalla abo alnasso
من قبل rmohamad yousef abdalla abo alnasso , رئيس قسم هنجر الصيانه للطائرات , سلاح الجو

نقطع خط الوقود الذي يغذي المحرك الذي تعطل ونوازي الطائره بواسطة ال اجزاء المتحركه flight control