ما هي الخطوات التي يجب اتباعها في بداية العمل علي SITE MASTER لقياس VSWR و كيف يتم اكتشاف الاخطاء علية و الاسباب الرئيسية لهذه الاخطاء و طرق الحل ؟

تم إضافة السؤال من قبل Hamada Mohammed Mohammed Alzoghby , مدير مشروع هندسة اتصلات , مجموعه ابو دبيل للمقاولات
تاريخ النشر: 2014/08/10
Mohamed Abaker  Ezeldin Mohamed
من قبل Mohamed Abaker Ezeldin Mohamed , IT help desk technician , Sudan Radio and Television Broadcasting

طيب يا باشا

اول حاجه بتجى تعملها بتعرف بى calibration يعنى بتظبط اعدادات الجهاز كالاتى :اولا : تفتح الجهاز من زر ال power ونتظهر لحدى مايفتح معاكثالنياُ : حتجيب calibration T الى عشان تعمل محاكله ماتعرف بى الجنابر الى المثلث البحتوى على open ... short.... load load مفروض الـــlost عندك يساوى0

short الكبيل بيكون مهوى مثلا ولا فيو اى حاجه

open ذى كانك حائطي على الهواء بالظبط مابيعطيك شى

نبداء

اول حاجه تغط على calibration

ثانى حاجه حتكرب calibration T من ناحيه ال open ذى مابيطلب منك بالظبط وتضغط على زرار continue حنتظر لحدى مايعمل calibration ويظهر لك رساله انو العمليه تمت الخطوه التانيه

حيطلب منك انك تحول  calibration T الى short حتفكها وتركبها على اتجاه الــ short وتضغط على زرار continue حنتظر لحدى مايعمل calibration ويظهر لك رساله انو العمليه تمت

الخطوه التالته

حيطلب منك انك تحول  calibration T الى load حتفكها برضو وتركبها على اتجاه الــload  وتضغط على زرار continue حنتظر لحدى مايعمل calibration ويظهر لك رساله انو العمليه تمت

بعد مايخلص حيظهر لك محور  X.y وحتلاقى مكتوب فوق swr swr ومن تحت عندك ال Limit اهم حاجه انك تاخد بالك من الrang الى انت شغال عليه

لو عايز تغير الـــ band تضغط على stander band الي هى المسجله عندو او تختار من custmer band عشان تدخل band جديد "يدويا"

مثلا تختار GSM900ملحوظه حتلاقى مكتوب مثلا GSM900 up و GSM900 down و GSM900 Full

up بمعنى  uplinke الى هى من mobile station لحدى base station

down بمعنى downlink الى هى من base station لحدى mobile station

Full  حاصل جمع up+down  تضغط عليه select

حيضهرك على محور xy قيم ال band الاخترتو من880 لحدى960 مثلا

تضغط على DTF حتنظر لحدى مايحمل وبعد مايحمل حتلاقى مثلا عندك قيم من تحت فى محور Y من1 لحدى60 الى هو ارتفاع البرج او ممكن تقول طول الفيدر البتحسب الــ lost عليه

المشاكل :لو الــ los ظهر ليك فى البدايه معنها حاجه من اتنين :1-  يا اما انت مش موصل 2- او موصل والكونكتر بايظ

عشان كده بيدك lost فى البدايه

طيب نفرض مثلا عندك البرج فيو من تحت لى فوق RBS __Jumper___connector__Feeder__connector__jumper

RBS البتستقبل الـــ signal من الـــ anteena

حتاخد راس الــ Feeder وتركبو فى الجهاز يعنى اول Jumper حيكون موصل فى SITE MASTER

طيب لو جابلك الــ lost فى البدايه ده معانه انو المشكله فى البدايه خالص يعنى انت مش مركب عند الــ zerro meter قول مثلا الكبيل كلو طولا60 متر لمن يجيبك من البدايه معنها انو القطع عندك فى الزيرو

لو جابك فى القياس عند2 متر مثلا حتكون المشكله فى connector البين Jumper و Feeder

لو جابك فى القياس عند  50 او55 مثر فوق مثلا حتكون المشكله فى connector البين الـــFeeder من فوق و jumper من فوق

لو جابك فى القياس عند60 خالص حتبقى المشكله فى jumper  فوق او الــ antenna نفسها بايظه

الموضوع تناسب فى النهايه

عشان تعرف القياس فى المنطقه الفلانيه بساوى كم تضغط على زر الــ marker حختار ماركر سلكت بعد كده تحول ال view الى on حتفضل تمشى الماركل بالبكره او الاتجاهات محل المشكله عشان يديك القياسات حيظهر ليك تحت M1 وجبها القيمه .

لو عندط اكثر من lost ممكن تضيف ماركل اخر وهكذا كده انت بتكون عرفت العيب فين وقدرت تعرف المشكله فين وعايز تغير ايه