ماهي تقنية (Single-Minute Exchange of Die (SME

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2014/07/16
Vidyut Chandra Patange
من قبل Vidyut Chandra Patange , CONSULTANT & TRAINER , SRH MANAGEMENT CONSULTANTS AND TRAINERS

Shigeo Shingo recognises eight techniques that should be considered in implementing SMED.1.Separate Internal from External setup operations 2.Convert Internal to External setup 3.Standardise function , not shape 4.Use functional clamps or eliminate fasteners altogether 5.Use intermediate jigs 6.Adopt parallel operations (see image below) 7.Eliminate adjustments 8.Mechanization