How to kill or inactivate Clostridia spore in processed chilled or frozen food industry?

تم إضافة السؤال من قبل Sachin Gaikwad , Food Hygienist , Joint Operations Wafra with Al Karam
تاريخ النشر: 2014/06/21
Ghinwa J
من قبل Ghinwa J , Teacher , Self Employed

Killed by a few minutes exposure to60ºC ... In frozen foods, and cheese products  ... vapour at355 ppm inactivated spores of toxigenic clostridia, .... nonproteolytic Clostridium botulinum at chill temperatures.