What is the best control for Procurement fraud, eg some vendors give amount of cash to buyers?

تم إضافة السؤال من قبل Almutaz Bakry Sidahmed , Internal Audit Manager , Banan real estate
تاريخ النشر: 2014/06/07
Sheraz Tarar FCCA, CIA
من قبل Sheraz Tarar FCCA, CIA , Finance Officer - Senior Manager , Humania Capital

To prevent kick-backs in procurement process, you can set up a list of pre-approved vendors and enfore the policy that all purchasing should be done from authorised vendors only.