What is the reason for HRC fuse burning in dc drive panel?

تم إضافة السؤال من قبل RAJVANT KUMAR RAJVANT KUMAR , Maintenance Engineer , RAJURI STEEL (P) LTD,JALNA
تاريخ النشر: 2014/04/17
Devendra Kumar Devendra Kumar
من قبل Devendra Kumar Devendra Kumar , HEAD- TECHNICAL , NATIONAL FERTILIZERS LTD.

Basically,D.C.Fuse is blown off due to short circuiting in a D.C. Panel. The causes of short circuiting are:

1) Thyrister / Thyristers may be short circuited.

2) Loose connection of D.C.fuse in it's link ( in case of link type fuse )

3) Short circuiting in the D.C.Power circuit.

DEVENDRA KUMAR

Ex.Chief General Manager( Technical)