The primary authority over the internal audit is?

The primary authority over the internal audit is? a. departmental managers b. senior management c. the external auditor d. the audit committee

تم إضافة السؤال من قبل Anayatullah Tahir , Finance Manager , Etqan Projects
تاريخ النشر: 2014/04/02
Rehan Qureshi
من قبل Rehan Qureshi , Financial Consultant , Self Employeed

it has to be option D audit committee

Kamran Anjum
من قبل Kamran Anjum , Head of Internal Audit , Rafhan Maize Products Company limited, Faisalabad, Pakistan, Ingredion Incorporated Gmbh

Its (D) Audit Committee

Lizelle Dianne Cave
من قبل Lizelle Dianne Cave , Accountant/Bookkeeper , Bani Satellite Cable Network

D.

Ibrar Ahmad ACA
من قبل Ibrar Ahmad ACA , Financial Analyst , Bin Ghalib Engineering Group

Audit committee

Mukkaram Siddique
من قبل Mukkaram Siddique , Finance, Management & Stocks , Amazon Foods Saudi Arabia

Indeed the audit committee.

So that the management or even external auditors are not able to force them away from working on shareholder's behalf.

Divyesh Patel
من قبل Divyesh Patel , Assistant Professional Officer- Treasury , City Of Cape Town

The Internal Audit is authorized by the audit committe.

M. Omair Afridi
من قبل M. Omair Afridi , Manager Finance , TM Group of Hotels

Senior management & in few hierarchies Audit Committee

Muhammad Zubair
من قبل Muhammad Zubair , CFO / Chief Accountant , RH Group

correct answer is D

Umer Aziz
من قبل Umer Aziz , Senior Accountant , TERNA Bahrain Holding - GEK Group (www.terna.gr)

correct answer is Audit Committee