What are the advantages and disadvantages of normalization?

How far should we take normalization to ensure an optimized performance?

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2013/06/12
main alsarireh
من قبل main alsarireh , مبرمج في قسم الحاسب الالي واداري وحدة القبول والتسجيل , كلية الامير الحسن للعلوم الاسلامية / جامعة مؤتة

advanteges of normalization  smaller databeas better berformance disadvanteges  more tables to join tables contain codes instead of real data data modle is dificult to qurey against