The purchase of an asset on credit will:

A. increase total assets and decrease total liabilities. B. have no effect on total assets or total liabilities. C. increase total assets and increase total liabilities. D. increase total assets and increase owner’s equity

تم إضافة السؤال من قبل SREEDEVI SUNILKUMAR , Business finance officer , Emirates Airline
تاريخ النشر: 2014/03/12
Anil Lalwani
من قبل Anil Lalwani , Chief Accountant , Al Ahli Hospital

The answer will be C, because JV will be as under:

Assets a/c Dr.

 To Supplier

Debit asset means add assets and credit liability means add liability

Mohamed Yehya
من قبل Mohamed Yehya , Accounts Receivable Supervisor , Nextcare Health Care

(c)