What is the purpose of 4-pin auxiliary connector on ATX motherboard?

تم إضافة السؤال من قبل Saqib Mehmood , Technical Team Lead/Safety Supervisor , Xchange Technology Group
تاريخ النشر: 2014/02/08
Marc Huddleston
من قبل Marc Huddleston , Major Account Director , Harris Corporation

It is designed to give additional power support to the CPU.

Jose Jr Dagohoy
من قبل Jose Jr Dagohoy , System Operator , The Shared Electronic Banking Services Incorporated (KNET Kuwait)

That is the power supply mainly for processor having a complete12 volts dc voltage to ensure proper operation of the processor.