What is the requirement for laps in reinforcement on site?

تم إضافة السؤال من قبل hassan amer ali algaifi , مهندس مشروع , مؤسئسة علي الحصان للمقاولات
تاريخ النشر: 2014/01/21
hassan amer ali algaifi
من قبل hassan amer ali algaifi , مهندس مشروع , مؤسئسة علي الحصان للمقاولات

.the requirement are ;

1. Laps between bars should be staggered and should not occur inregion of high stress.

2.  transverse reinforcement must be provided around laps unless lapped bars are less than20 mm diamater  or there is less than25% lapped bars.