What is called "Prime Cost" from the following: 1. Direct Cost + Indirect Cost 2. Direct Material + F.O.H 3. Direct Material + Direct Labour

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2013/06/05
Ahmed Tharwat
من قبل Ahmed Tharwat , Senior Accountant , ASKAF GENERAL TRADING

3.
Direct Material Plus Direct Labour Prime Cost : Costs Directly Attributale to a product

SALIK RAFIQUE
من قبل SALIK RAFIQUE , GM FINANCE , SWISS PRO MANUFACTURING CO.

Direct material + Direct labour = Prime Cost

Khaled Abdelrehim ACCA DipIFR CMA
من قبل Khaled Abdelrehim ACCA DipIFR CMA , Financial Analysis Assistant General Manager , Khalda Petroleum Company

Direct Material + Direct Labour

manaf mottemmal
من قبل manaf mottemmal , ACCOUNTANT , TECH INTERNATION MARINE QATAR

prime cost is a direct cost it first cost of al organization

manaf almas
من قبل manaf almas , Auditor , DAR AL NUZUM PUBLIC ACCOUNTANTS

PRIME COST=DIRECT MATERIAL + DIRECT LABOUR +DIRECT EXPENSE,SO ANSWER NO.3 IS CORRECT

walid mohamed sherif
من قبل walid mohamed sherif , Chief Of Managerial Accounting , AL Yamamah Steel Industries

answer no.3 is correct

Prime costs are comprised of direct materials and direct Labour.

Gabr Yassen
من قبل Gabr Yassen , محاسب مالي , كايرو تريد

prime cost  = direct labor+ direct material