How many years of Experience is required to become Senior Quantity Surveyor?

تم إضافة السؤال من قبل Halidhu Mohamed Ihsan , Project Quantity Surveyor , ZAYA Real Estate Development L.L.C
تاريخ النشر: 2013/12/23
Ahmed Aboelazm
من قبل Ahmed Aboelazm , Project Controls Lead / Project Manager , Nahaz Investment

Depending on the Firm policies, from my experince it ranges from5 to10 years.

Mohammed Abdul Nadeem Baba
من قبل Mohammed Abdul Nadeem Baba , Senior Estimation Engineer , Roots Energy & Engineering Services

almost8 years

Azeen mohamed aboobacker
من قبل Azeen mohamed aboobacker , Project Quantity Surveyor , Consolidated Contractors Company - Saudi Arabia

Its not related with experiences all the time, but experience is one of the factor to become a Snr QS

Arshed Elfky
من قبل Arshed Elfky , Tender Engineer (Pre-qualification & Proposal Engineer) , SHBC

As an Assistand for The Senior Engineer , He got "Senior" only after10 years :)

Samuel Njuguna
من قبل Samuel Njuguna , Quantity Surveyor , Kawangi Building Construction Company Ltd.

About5-10 years

NAWAZ KHAN
من قبل NAWAZ KHAN , Senior Quantity Surveyor , PCC / Criterion Capital Ltd, London

To gain an overall experience and to be a senior qs i would say atleast10  plus years .