Which command will show how much free disk space is available in the current directory?

(LPI101 Exam)

تم إضافة السؤال من قبل mohammed el hosseny , Network operation center (NOC ) Engineer , TEData
تاريخ النشر: 2013/12/20
Ahmed Zribi
من قبل Ahmed Zribi , scrum master , Capgemini Engineering

df -h display all mounted disks and available / free space (-h for displayed in MB or GB, ... otherwise it display on Byte)

Smir Abdullaatif
من قبل Smir Abdullaatif , Sr. Engineer , Etisalat

du: is used for a given directory

df: is used for the whole hard disk

Akash Dubey
من قبل Akash Dubey , Senior Technical Lead , Fulcrum Software Worldwide Pvt. Ltd.

* assuming path to your dir is /opt/UFO

df -h  /opt/UFO