What is fsmo roles?

تم إضافة السؤال من قبل Shanavas Shahul Hameed , System Administrator , Netgate System & Projecs
تاريخ النشر: 2013/11/09
Saqib Mehmood
من قبل Saqib Mehmood , Technical Team Lead/Safety Supervisor , Xchange Technology Group

Flexible Single Master Operations (FSMO) has five roles

1. PDC emulator (one per domain)

2. Infrastructure master (one per domain)

3. Relative ID (RID) master (one per domain)

4. Schema master (one per forest)

5. Domain naming master (one per forest)

Hussein Houri
من قبل Hussein Houri , System Engineer , Automation and computer Technologies

Flexibility Schema Masters Operation (FSMO) roles, they are five roles, two roles are on the forest level and three are on the domain level.

Forest Roles: Schema Master, and Domain Naming Master.

Domain Roles: Infrastructure Master, RID Master, and PDC emulator.