How do I eliminate the duplicate rows ?

تم إضافة السؤال من قبل Dua'a Hamed .M AlQwasmi , Oracle forms and Java EE Developer , الجامعه الأردنية - The University Of Jordan
تاريخ النشر: 2013/11/03

You can use following ways to eliminate duplicates

1)  DISTINCT

 EX:

----

 SELECT DISTINCT deptno FROM emp;

2) ROWID

EX:

---

SELECT deptno FROM emp e WHERE ROWID = (SELECT MAX(ROWID) FROM EMP a WHERE e.deptno = a.deptno);

3) Analytic function:

EX:

---

SELECT deptno FROM(SELECT deptno, ROW_NUMBER() OVER(PARTITION BY deptno ORDER BY deptno) rn FROM emp) WHERE rn =1;

Thanks,

Ann Pricks E

karthikeyan P
من قبل karthikeyan P , Manager , Indusind Bank

Use Distinct function..... Select Distinct Column from Table... this help you to eliminate duplicate