How can you start-up the 40w tube lite with 230v AC/DC without using any choke/Coil?

تم إضافة السؤال من قبل ahmed ali abd elhamed , electrical engineer , sanita Industry
تاريخ النشر: 2013/10/23
حسام ناجى
من قبل حسام ناجى , testing and commissioning engineer II , SENDAN INTERNATIONAL COMPANY

It's possible by means of Electronic chokes,otherwise it's not possible to ionize the particles in tube light with normal voltage.