ما هى كمية الشحم التى يتطلبها رولمان بلى؟

يوجد قانون... حيث ان الشحم الزيادة او القليل خطأ

تم إضافة السؤال من قبل ahmed hussein Mokhtar , 1- Maintenance Manager of Sulfuric acid units (No. 6 & No. 7). , AZFC
تاريخ النشر: 2018/05/02
Mohamed Moheb
من قبل Mohamed Moheb

في جدول يعرفني نسبه الشحط لكل بليه وهل في برنامج اكتب مقاس البليه يطلع نسبه الشحط

ahmed hussein Mokhtar
من قبل ahmed hussein Mokhtar , 1- Maintenance Manager of Sulfuric acid units (No. 6 & No. 7). , AZFC

هل فنى الميكانيكا عندك فى الصيانة يعرف المشحمة بتضخ كام جرام لكل ضغطة؟طب هل عنده فكره المفروض يضغط كام ضغطة وهو بيشحم أى بلية؟نسبة كبيرة من مشاكل وأعطال الصيانة وتوقف الماكينات والمعدات وإنخفاض أدائها بيكون بسبب البلى ( رولمان البلى ) - ونسبة كبيرة من إنهيار البلى بتكون بسبب التشحيم سواء التشحيم ((( الناقص أو الزائد))) ( Over-lubrication and Under-lubrication ) للأسف الفنيين فى المصانع ( أو تحديدا فى أغلب المصانع ) لا يعلمون شيئا عن تلك الأمور - هو يذهب لتشحيم البلية ( لو بيشحم أصلا ) ثم يضع كمية من الشحم دون أى حساب - وفى الغالب يظل يضع الشحم حتى يرى الشحم القديم يخرج من البلية وهذا خطأ تماما ويعتبر Over-lubricationويؤدى (((لإرتفاع درجة حرارة البلية))) وسرعة إنهيارها وفى نفس الوقت يعتبر إهدار للشحم الطريقة الصح إنك ( المهندس ) والفنيين لازم يكون عندهم فكرة عن 4 أشياء مهمة قبل التشحيم:1 - نوع الشحم الخاص بالبلية ( نقطة مهمة جدا لأن النوع والخصائص للشحم مختلفة على حسب نوع البلية والسرعة والحمل) يتم ذكره فى الكتالوج الخاص بالماكينة2 - كمية الشحم المطلوب شحنها بالبلية فى كل مرة3 - وزن كمية الشحم الخاصة بكل مسدس تشحيم لكل ضغطة 4 - الزمن بين كل عملية تشحيم وأخرى - عدد الساعات ( ليها طرق وجداول للحساب وفى الغالب يتم ذكرها بكتالوج الماكينة )****************##@@الكمية المضبوطة للشحم التى ينبغى تشحيم الرولمان بلى بها فى كل مرة ويتم حسابها كما يلى:D*W*0.005 = كمية الشحم بالجرامD - القطر الخارجى بالملليميترW - عرض البلية الخارجى بالملليميتر******************بعد تحديد كمية الشحم بالجرام لابد من معرفة وزن كمية الشحم التى تخرج من المسدس فى كل ضغطة ،، وبالتالى يتم معرفة كم عدد الضغطات لمسدس التشحيم لشحن وزن معين من الشحم :لمعرفة وزن الشحم الخارج من المسدس لكل ضغطة يتم إستخدام ميزان إليكترونى حساس ويتم وزن كمية شحم ناتجة من 10 ضغطات للمسدس ثم نقسم الوزن الناتج على عشرة يكون الناتج هو وزن كمية الشحم لكل ضغطة ( تم وزن 10 دفعات والقسمة على عشرة ولم يتم وزن دفعة واحدة لزيادة الدقة )ويتم وضع إستيكر على المشحمة بهذه القيمة ولا تستخدم هذه المشحمة إلا مع هذا النوع من الشحم لإختلاف الكثافات من نوع شحم لأخرمثال : تم حساب كمية الشحم المطلوبة للبلية من المعادلة السابقة وكانت النتيجة 6 جرام على سبيل المثال تم حساب وزن الكمية الخارجة من المسدس لكل ضغطة = 1 جرام على سبيل المثال وبالتالى يكون عدد الضغطات المطلوبة بمسدس التشحيم = 6 ÷ 1 = 6 ضغطاتوبالتالى فنى التشحيم رايح للبلية عارف هو هيعمل إيه تحديدا ( عارف مسدس التشحيم اللى هيتم إستخدامه - عارف نوع الشحم - عارف هو هيضغط كام ضغطة بالضبط لشحن كمية الشحم المطلوبة)منقول من صفحة ..مهندس علاء ثابت