What is the Cisco recommended number of hosts per VLAN/segment?

تم إضافة السؤال من قبل Syed Javed , it consultant , Infosys
تاريخ النشر: 2018/01/06
Syed Muhammad Danish Shahab
من قبل Syed Muhammad Danish Shahab , Network Manger , Liaquat National Medical College and Hospital

Cisco recommends Not More than 254 Hosts

NARAYANANNAMBOOTHIRI Mankulam
من قبل NARAYANANNAMBOOTHIRI Mankulam , Senior IT Engineer (Senior Information Technology Assistant) , Xervon Industrial services L.L.C

200 Hosts in a VLAN Segment

zahid khan
من قبل zahid khan , Network Administrator , Government Department

Five Hundred host per VLAN segment

Mohd AKRAM JAWED
من قبل Mohd AKRAM JAWED , NewTech Engicon PVT LTD Delhi

IP ONLY NETWORK UPTO 500 HOSTS

MIXED ENVIRONMENT UP YO 250 HOSTS

GENERALLY MOST PEOPLE GO FOR 200 RULE AND USE 24 BIT MASKS

Suneel Munir
من قبل Suneel Munir , Technical Support Assistant , UMT

Depend on Network Type Which Schime Used

Iftikhar Bacha
من قبل Iftikhar Bacha , Implementation Quality Assurance Expert , Ooredoo - Oman

Two Hundreed Host per VLAN

Mohammad Yasin
من قبل Mohammad Yasin , Desktop Support Engg , Progressive Info vision Pvt. Ltd

In my network most of our VLANs are either /24's or /25's but we do have one /23 (510 devices for each vlan).

Yaser Imtiaz
من قبل Yaser Imtiaz , IT Specialist , Agnico Eagle Mines Ltd.

200 Host Per VLAN / Segment

Mohammad Faiz Ovais
من قبل Mohammad Faiz Ovais , Network Engineer

200 Host per VLAN, using 24 subnet mask

Akram Tauheed
من قبل Akram Tauheed , Network Administrator , Manxsys

Ther is no Open Standard For Numer of Host Recomended by Cisco ,But its Depend on Topology .