What are the pumps available for fire fighting system?

تم إضافة السؤال من قبل Barakathullah Athambawa , Mechanical Engineer/MEP Engineer/Facilities Engineer , Eraada Facilities Services, Abu Dhabi – UAE
تاريخ النشر: 2017/10/14
Muhammed Waseem Naqshbandi
من قبل Muhammed Waseem Naqshbandi , Senior Application & Technical Sales Engineer , Quantum Pump Systems Ltd.

Dear Friend,

Main types of fire pumps used in GCC for Firefighting system are:

Vertical In-line

Horizontal end suction

Horizontal split case

Vertical Turbine

The selection of each type depends on the pump room design, water tank location and project requirements.

Regards,

Waseem