How does an over provision for bad debts reflect in an income statement and in a statement of financial position?

تم إضافة السؤال من قبل Sharlon Moraa
تاريخ النشر: 2017/10/01
AIZAD ASJAD MALIK MALIK
من قبل AIZAD ASJAD MALIK MALIK , Assistant Manager- Receivables , Lamprell Energy Limited

Well, different accountants use provision for doubtful debts in different ways.

1- Provision for doubtful debt is a contra asset account reported on balancesheet.

2- Some accountants use Provision for Doubtful debts to mean the expense reported on the income statement.