What is cash basis accounting?

تم إضافة السؤال من قبل Mohammed El Tahir Mohammed Yousif , Finance Manager , Factory of Golden Block Company for Cement Products
تاريخ النشر: 2017/09/04
Soliman Abd  ALmalak Gendy
من قبل Soliman Abd ALmalak Gendy , مدير ادارة مراقبة حسابات , الجهاز المركزى للمحاسبات

Cash basis accounting: -Expenses and revenues are recognized when cash is paid or received.

Mohammed El Tahir Mohammed Yousif
من قبل Mohammed El Tahir Mohammed Yousif , Finance Manager , Factory of Golden Block Company for Cement Products

Cash basis accounting recognizes revenue and expenses when cash is received or paid

Under cash basis accounting

Revenue recognition: when cash is received

Expense recognition: when cash is paid