ما هو الفرق بين تخصصي نظم المعلومات الادارية و نظم المعلومات الحاسوبية؟

تم إضافة السؤال من قبل Ali Rajab , System Analyst & Programmer , .
تاريخ النشر: 2017/06/04
ahmed sherif
من قبل ahmed sherif , نظم معلومات , tedata

بالنسبه لنظم المعلومات الاداريه: فهي تهتم بجزء من الاداره احيانا تطرق الى علوم الكمبيوتر فنظم المعلومات الاداريه تتطرق الى قواعد البيانات وانت بتدرس فيها ازاي تتعامل مع قواعد البيانات عن طريق الاداره يعني انت المفروض تكون على دايه كامله بقاعدة بيانات المؤسسه اللي انت شغال فيها مسؤل عن التقارير ومسؤل عن البيانات الخاصه بكل ما هو صغير وكبير بالمؤسسه بمعنى اصح اداااري بس مميكن يعني اداري حاسب يعني تشتغل على سيستم في قدامك فرصه تانيه انك تتعلم برمجه او شبكات وبكده هتقدر تتعامل زي نظم المعلومات اللي في حاسبات ومعلومات

Farah  Alazzah
من قبل Farah Alazzah , مشاركة في برنامج في منظمة طفل الحرب مشاركة في مشروع الاميرة عالية لتدريس الطلبوة لسوريين المتسربيين , منظمة طفل الحرب البريطانية

تخصص نظم المعلومات الحاسوبية يتعلق بالحاسوب بالاضافة الى الاعمال الاقتصادية يعمل باسلوب تطوير برمجة الاعمال وتنسيق بين الحاسوب والعملاء

تخصص نظم المعلومات الادارية يدرس الاشخاص والمنظمات والانظمة الخاضعة لها لتقدم أفضل خدمة لها بمعنى كيف استخدم التاكنولجيا لتطوير الانظمة