By increasing the transmission voltage to double of its original value the same power can be dispatched keeping the line loss-?

A. Equal to original value

B. Half the original value

C. Double the original value

D. One fourth of original value

تم إضافة السؤال من قبل Aneesh Shandilya , Manager/ Lead Electrical , Orpic
SANJAY V SANJU
من قبل SANJAY V SANJU , ELECTRICAL ENGINEER , KERALA STATE ELECTRICITY BOARD LIMITED

OPTION D,FOR CONST POWER TRANSMISSION IF VOLTAGE DOUBLED THE CURRENT REDUCES TO HALF SO TRANSMISSION LOSS IS 1/4 OF ORIGINAL VALUE(SINCE POWERLOSS=I2

Deepak Kumar
من قبل Deepak Kumar , Electrical engg. , Electrical

 Answer is d one fourth of original value