What are the types of motor starting methods?

تم إضافة السؤال من قبل ياسر الشحات عوض , senior electrical design engineer , Metito Water treatment
تاريخ النشر: 2013/10/09
muhammad arif
من قبل muhammad arif , Assistant Engineer , Phoenix armour

star delta and more

Satin Jain
من قبل Satin Jain , Deputy Manager , Lanco Infratech Limited

DOL starter

Star Delta starter

Soft Starter

Autotransformer starter

عبدالرحمن عبدالله
من قبل عبدالرحمن عبدالله , Senior Network Operations Engineer , STC

1-Directly on-line

2-Resistance starter

3-Star Delta starter

4-Autotransformer starter

5-Series reactor starter

Amr Saleh
من قبل Amr Saleh , Senior I&C technical office engineer , ENPPI

Direct

star delta

soft starter

VFD

OSMAN HASSAN
من قبل OSMAN HASSAN , Teacher , Barwaqo boys' secondary school

1.Direct On-Line Starter (DOL)

2 Star-Delta Starter

3 Auto Transformer Starter

4 Rotor Impedance Starter

5 Power Electronics Starter  or Resistance variable method

7.Slip ring induction motor using two types of  the above starting method