How we can make design calculation (flow & static dynamic head) for fire pump?

تم إضافة السؤال من قبل hassan khokha , مدير قسم انظمة الحريق , شركة الافق الحديث للمشاريع المتقدمه
تاريخ النشر: 2017/03/29
Mazharuddin  Mohammed
من قبل Mazharuddin Mohammed , Mechanical Engineer , SAMKO INTERNATIONAL CO. WLL

please refer chapter 23 of NFPA 13 for hydraulic calculations of fire pump. From these calculations we will arrive at calculated flow rate and pressure need to be maintained in the network. these two values will help you in selecting a fire pump