Does steel yield strength affect buckling failure?

تم إضافة السؤال من قبل Khaled Houssien , Country Sales Manager , Spectra MEP Trading LLC
تاريخ النشر: 2017/03/10
islam ali
من قبل islam ali , Quality Control Mechanical Welding Engineer , Orascom Contruction

 Buckling is afailure mode due to compressive stress SO, if yield strength is lower than required material will go ductile or brittle failure according to strss strain curve.