Why acetonitrile and methanol are most commonly used solvent for reverse phase HPLC?

تم إضافة السؤال من قبل Ankita Gambhir , Lab Specialist , Scientific Diamond Company
تاريخ النشر: 2017/02/26
Mohammed Ajmal
من قبل Mohammed Ajmal , Research student , IIRBS

Reverse phase HPLC uses non-polar stationary phase and a polar solvent. Hence it commonly employs more polar methanol and acetonitrile as solvents