What is QA and What is QC in construction ?

تم إضافة السؤال من قبل Abdullah Azizi Abd Latif , Field QC Inspector (Civil) , Fluor Daniel International Malaysia Sdn Bhd
تاريخ النشر: 2017/02/04
farzana abdul aleem
من قبل farzana abdul aleem , TQM head , SEWA governement

QA: Verifaying the ac tivities of the syetem with standard.

QC: Analyzing the samples to verify the process activity.

Felipe III Lacson
من قبل Felipe III Lacson , Senior QA/QC / Material Engineer (includes Assistant QA/QC Manager role) , Egis International

Quality Assurance - A set of activities intended to establish confidence that quality requirements well be met.

Quality Control - A set of activities intended to ensure that quality requirements are actually being met.