Does the term "customer focus" mean that all efforts are directed towards the customer? Shouldn't there also be focus on the organisation itself?

تم إضافة السؤال من قبل Mariam Eid , Marketing and Communications Manager , Executive Solutions
تاريخ النشر: 2017/01/09
Omar Saad Ibrahem Alhamadani
من قبل Omar Saad Ibrahem Alhamadani , Snr. HR & Finance Officer , Sarri Zawetta Company

Thanks

Customer focus means direct all available elements in the organization ( staff, roles, efforts, ...) toward customer to get his-her loyalty, not focus on customer only.

Asim Ali Khan
من قبل Asim Ali Khan , Human Resources Director , Arab Media Group

Organization focus is also important but customers keep your organization alive

Ashraf E. Mahmoud (PhD)
من قبل Ashraf E. Mahmoud (PhD) , University Lecturer, Freelancer Consultant and Trainer for Int'l Business & Banking TF. , FreeLancer

Thanks for invitation,

Totally agree with Mr. Omar Saad's reply

Emmanuel Wamweta
من قبل Emmanuel Wamweta , production supervisor , Tembo Steel Rolling

Customer focus entails diverting several activities, strategies & resources toward achieving customer satisfaction, delight & rention or loyalty. This doesn't mean that the organisation has to divert all its resources, energies & strategies on customer focus aspect only but rather balancing amongest all the other organisation portfolios. Thanx for the invitation

DR MD ANWAR HOSSAIN
من قبل DR MD ANWAR HOSSAIN , Moderator , bayt.com

Thank you. I support colleagues answer & looking forward to new answer.

simon Toyiring
من قبل simon Toyiring , REGIONAL SALES MANAGER NORTH ZONE 1 , FAREAST MERCANTILE NIGERIA LTD

WHEN YOU CAN CAPTURE THE EXPECTATION OF YOUR CUSTOMERS YOU RETAIN THEM.YOUR VALUABLE CUSTOMERS ARE TREATED AS KING BEARING IN MIND PRODUCTS AND SERVICES THAT CAN SATISFY THEM ALWAYS.PAYING GOOD ATTENTION TO YOUR CUSTOMER NEED IS A STRATEGY THAT  CAN ALLOW YOU A LEVEL OF PATRONAGE BY THESE CUSTOMERS. THE ORGANISATION FOCUS CAN BE YOU PROVIDING RIGHT QUALITY,RIGHT QUANTITY AND AT THE RIGHT TIME ALWAYS.

Etibar Mammadov
من قبل Etibar Mammadov , Head of Travel Insurance department , “ Ateshgah ” Insurance company

Индивидуальный подход к каждой компании и лицу принимающему решения, вот куда должна быть направлены ваши силы.