Aside from x11vnc package (which is minimal in package installation), what can you recommend for vnc in linux?

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2013/10/02
Mohamed Magdy
من قبل Mohamed Magdy , System Administrator & Owner , ModServ, LLC.

I used to use the GNOME.

You can install it this way:

yum groupinstall "GNOME Desktop Environment"

but before this install gnome-user-share.

Good luck

you will require following packages to get vnc server configured.

1- vnc-server

2- vnc

3- GNOME Desktop Environment

4- xterm.

there are some servers which runs with Desktop package.e.g;

yum groupinstall Desktop

similarly  you need tigervnc-server instead of vnc-server check respository information about your operating system.