ممكن حضراتكم حد يفيدنى اكتر عن تركيبات والاضافات المكونة لمعدن الاستانلس ستيل؟

تم إضافة السؤال من قبل mohamed elmansory , Sr. HSE Engineer , Elsewedy Electrical
تاريخ النشر: 2016/12/21
Mustafa Hashim
من قبل Mustafa Hashim , University of Leeds , University of Leeds

سؤالك جدا واسع اخي العزيز .. الستانلس ستيل سبيكه فيها تطبيقات واسعه حدا وهناك اضافات كقيره عليها كل معدن يضاف له تاثير معين

ولكن بصوره عامه الكروم والنيكل اهم المعادن و اصلا الستنلس ستيل يكون ستنلس ستيل باضافه كروم الى السبيكه بدونه لا يكون ستنلس ستيل و ياتي من بعده النيكل بالاهميه اضافه الكروم والنيكل تقوي خواص المقاوه للتاكل و القوه و الخواص الميكانيكيه الاخرى ..

ياريت لو تحدد سؤالك اكثر لكي نستطيهع الاجابه بوضوح