كم ياخد المتر المكعب خرسانه يعني يبقي كم متر رمل وكم متر زلط وكم شيكاره اسمنت وكم لتر مياه؟

تم إضافة السؤال من قبل ahmed العباسي
تاريخ النشر: 2016/11/14
احمد القصبى
من قبل احمد القصبى , Civil Site Engineer , وسط الدلتا لانتاج الكهرباء

0.8 متر مكعب زلط +0.4 متر مكعب رمل +400 كجم اسمنت + 200 لتر مياة للخرسانه المسلحه ولكن الخرسانه العاديه نفس المكونات ولكن 300كجم اسمنت +175لتر مياه

hussein kamal
من قبل hussein kamal

مكونات المتر مكعب خرسانة 4 شيكارة اسمنت +0,80م3 زلط + 0.40م3 رمل + مياة تعادل نصف كمية الاسمنت اي مايعادل 100لتر

مرسي احمد مرسي العريني
من قبل مرسي احمد مرسي العريني , مدير مشروع إنشائي , ابناء سليمان القضيبي للمقاولات

شكرا علي الدعوة

يجب اولا تحديد السؤال هل خرسانة عادية او مسلحة وكمية الاسمنت يرجي الاطلاع علي تقرير الجسات الخاص بالمنشا ويتم اختيار نسب هذه المواد في الخلطة الخرسانية حسب نوع العمل المطلوب

وفي الغالب يتم استخدام الخلطة الشهيرة ( الزلط : الرمل ) بنسبة 2 : 1 بالحجم أي بخلط 0.80 م3 زلط + 0.40 م3 رمل مع كمية أسمنت تتراوح بين ( 200 : 500 ) كجم مع تغيير نسبة الماء / الأسمنت لتكون خلطات متدرجة وكمية المياه 50% من الاسمنت بين ( 100 : 250 لتر )

Abdel Aziz Khalil Ahmed Mohyelden
من قبل Abdel Aziz Khalil Ahmed Mohyelden , مراقب ابنيه وانشاءات , شركه اسكيل الهندسيه

يبقي 1 متر مكعب خرسانه  ونصف متر مكعب رمل  و350 كيلو اسمنت او 7 شيكاره اسمنت

احمد جمعة ابراهيم البقري البقري
من قبل احمد جمعة ابراهيم البقري البقري , Structural Designer & Technical , إبداع

7 شكاير أسمنت + 0.8 م3 زلط + 0.4 م3 رمل + 175 لتر ماء

alaa elsherbini
من قبل alaa elsherbini , مدير مشاريع الصيانة والتشغيل , ابناء سلمان الدحبم (مشاريع الهيئة الملكيه)

الخرسانه العاديه  8. م3 زلط  و 4. م3 رمل و 6 شيكاره اسمنت  و 150 لتر مياه المسلحه تزيد 2 شيكاره فى الاسمنت

hasanian Abd
من قبل hasanian Abd , مهندس مدني , مهندس حكومي

جول مقاومه الخرسانه المسلحه