Why transformer rating say in KVA not in KW?

تم إضافة السؤال من قبل Abdul Salim Pulikkalakath , Material Engineer , Pilog Saudi International
تاريخ النشر: 2016/10/20
Muhammad Usman
من قبل Muhammad Usman , Assistant Manager Operations , Lahore Electric Supply Company

Because in transformer, there are two types of losses 1) Copper losses 2) Core losses/Iron losses

Copper losses depend upon current and given by (I^2)*R and Core losses depend upon voltage. Hence, transformer rating is in KVA not in KW.