كيف يمكننا تصميم موقع حتى يكون سهلا للمستخدم؟

تم إضافة السؤال من قبل Cheikh Boudouaya , مؤسسة تعليمية و تكوينية , ثانوية تعليمية
تاريخ النشر: 2016/10/19
Mohamed madian
من قبل Mohamed madian , Senior Graphic Designer , fumestudio

يوجد عدة مراحل لتصميم الموقع بداية مع العميل واخذ الـ brief الخاص بالموقع المطلوب (كل تفاصيل المشروع) فيه اجابة عن نشاط الكيان اللى هيتعمله الموقع والفئة المستهدفة (عمرياً / جنسياً) وكل تفاصيل تساعدك فى فهم المنتج واللى محتاجة بالظبط العميل

تانى حاجة مرحلة تجربة المستخدم UX وهى بيعمل فيها اعادة بحث عن اسهل طريقة تناسب المحتوي و تفاصيل المشروع مع الفئة المستهدفة وبناء عليه بيتعمل layout للموقع

بعد كدا مرحلة التصميم UI وبعد انتهاء التصميم بيتعرض على العميل لو موافق بيتم تنفيذ مرحلة الكود Back-front end development

بعد كدا بيرجع UX يعمل Test للموقع وهل هو حقق المطلوب منه من خلال تجربة على عينات من الفئة المستهدفه