What are the famous types of PLC?

تم إضافة السؤال من قبل ahmed el-sayed , Electrical&Instrumentation Engineer , Engineering Management of Zagazig University
تاريخ النشر: 2016/09/05
ahmed yousry
من قبل ahmed yousry , Engineering Trainee , IGT

define types!!if you mean the brands,then you have Siemens ,Hitachi,Shneider,Mitsubishi,Allen bradley..etcif the word "types " is based on programming then we have ladder diagram,SFC,HMI programming and even traditional programming

if we are talking about arcitecture ,there are compact,modular and mount rack PLCs

Muhammad Arshad
من قبل Muhammad Arshad , Assistant Manager Electrical , Sadiq Group Of Companies

Different Types Include Ladder Logic, Traditional Programming, State Logic, and Remote Terminal Unit. Different Brand name of PLC are ABB, Siemens, Omron, Mitsubishi etc

Mohamed Jebril
من قبل Mohamed Jebril , Automation Engineer , SAINTCO Contracting Company

The most famous brands are: Siemens, Allen Bradley, Schneider, ABB, Mitsubishi and Fanuc.

There are some rare and unkonwn PLC brands like: Omron, Panasonic, B&R

Ahmed Fuad Mohammed  Humaid
من قبل Ahmed Fuad Mohammed Humaid , Free Works , Utilization of Electrical Energy

Siemens, Allen Bradley, Mitsubishi, Omron..

the most famous with respect to me is (Siemens).

Shahid ali Itbar khan
من قبل Shahid ali Itbar khan , SITE And Safety Engineer , RAM CONTRACTING

Hitachi,Shneider,Mitsubishi,Allen bradley

Dahyar Kiatmaja
من قبل Dahyar Kiatmaja , TITLE: Project Engineer

Alan Bradley with diffrent type

Wael Alaswad
من قبل Wael Alaswad , Maintenance Manager and deputy operations manager , Alshifa Medical Products Co.

SIEMENS  , OMRON  , DELTA  , LS , SCHNEIDER , ALLEN BRADELY , ABB , PANASONIC , MISUBISHI

Aadam Sultan
من قبل Aadam Sultan

I have come across following types

Allen Bradley,

Europe

Siemens

Mitsubishi

AB

Omron

Rockwell

Modicon

eslam ahmed-gaber
من قبل eslam ahmed-gaber , Engineer , ُE.M.A

SIEMENS

ALLEN BRADELLY

Omron

Mitsubishi,

ABB

SAJIN THOMAS SABU
من قبل SAJIN THOMAS SABU , Automation Engineer , Microcontrol for Engineering and Control System

FOR PROCESS AUTOMATION THE LEADING ONES ARE SIEMENS,ALLEN BRADLEY, ABB,HONEYWELL,EMERSON ETC.. IF ITS FOR MACHINE AUTOMATION THEN ITS MITSUBISHI,DELTA, FANUC ETC..

hussein mohamed fouad
من قبل hussein mohamed fouad , فني كهربائي وأكترونيات , كنترول

Siemens in different model