What's the difference between PDC bit and the tricone bit?

تم إضافة السؤال من قبل Abdelaziz Abdelali , Trainee , Sonatrach Drilling Division
تاريخ النشر: 2016/08/11
Indra  Kurniawan
من قبل Indra Kurniawan , Drilling Fluid Manager , Energi Tunggal Persada

STUPID QUESTION...SOUND JUST LIKE A KID

ahmed   adel
من قبل ahmed adel , Blasting ,drilling supervisor , مرزوق المحمادي للمقاولات العامة والقطع الصخري+ ماجد العتيبي للقطع الصخري+ عادل عبد الرحيم للتفجير

PDC means Polycrystalline Diamond Composite or Compact. PDC are made by combining some layers of polycrystalline diamonds (PCD) with a layer of cemented carbide liner at high temperature and high pressure. PDCs are among the most rigid of all diamond tool materials.