What main difference between UPS and inverter?

تم إضافة السؤال من قبل Karungu Njuguna
تاريخ النشر: 2016/06/21
BABU NARENDRA CHINTAPALLI
من قبل BABU NARENDRA CHINTAPALLI , Production Engineer , CPF (INDIA) PRIVATE LIMITED

UPS- STANDS FOR UNINTERRUPTED POWER SUPPLY - IT PROVIDES CONTINIOUS POWER SUPPLY EVEN THERE IS A POWER CUT

INVERTER IS A DEVICE USED TO CONVERT DC TO AC POWER

mohammad Al Abbasi
من قبل mohammad Al Abbasi , Electromechanical Manager , REWAQ Est

UPS uninterrupture power suply

Inverter to to convert DC to AC

Adener Shalavi
من قبل Adener Shalavi

Inverter: frecuency Variable.

UPS= Battery Bank for Emergency.

Ahmad Khan
من قبل Ahmad Khan , Electrical Engineer , Qatar University

UPS is a system that uses an inverter. The UPS just converts AC voltage to DC  voltage then back to AC voltage again with connecting batteries in the middle process. The benefit of the UPS is incase of utility loss the system will be powered by the batteries.

Inverter converter DC voltage to AC Voltage.