انا فى المعهد العالى نظم المعلومات الادارية . وبدرس مادة المحاسبة فى ال 4 سنين . هل ممكن اتخصص فى المحاسبة واكون محاسب ولا لازم اكون خريج تجارة؟

تم إضافة السؤال من قبل Mostafa Zezoo
تاريخ النشر: 2016/05/25
Mohamed Ahmed
من قبل Mohamed Ahmed

عايز اجابه لنفس السؤال تكون واضحه

mohamed samy
من قبل mohamed samy , محاسب , mtc

فى الاول عشان تكون محاسب لازم يكون شهادتك تعادل بكالوريوس تجارة

ثانيا عشان تكون محاسب مطلوب لازم يكون معاك شهادة بجانب شهادة المعهد زى شهادات المحاسب المالى وشهادات فى برامج المحاسبة المختلفة زى الكويك بوكس وساج وغيرهم وودا عشان الشهادة الجامعية لا تضعك فى الطريق الصحيح فى العمل

يوسف قاسم ابو قاسم
من قبل يوسف قاسم ابو قاسم , مدير حسابات , sms

يمكنك عمل مقارنة بين مايتم أعطائه في كليات التجارة ومايتم أعطائه في المعهد ويمكن تعويض الفرق أن وجد بدراسة ذاتية أو من خلال كورسات مع العلم أن نظم المعلومات الإدارية اختصاص في الماجستير في كليات التجارة يربط المحاسبة بالتقنيات الحديثة مثل النقيب عن البيانات والحوسبة السحابية وغيرها