السلام عليكم ورحمه الله وبركاتة ما المعالجه؟ 1. تسليم الموظف عهده اثاث لزوم السكن الخاص به 2. مصاريف الاقامه والتامينات وتزاكر الطياران وشكرا.

تم إضافة السؤال من قبل mohamed abd el-hai saad emara , مدير الشئون الادارية والمالية , مؤسسة أساس واعد للمقاولات
تاريخ النشر: 2016/04/24
تحسين صوان
من قبل تحسين صوان , محاسب رئيسي , ش العربيه لصناعه المواسير (شركه مساهمه عامه )

اذا كان للشركه مخزون للاثاث لزوم استخدام الموظفين يتم فتح حساب ( مدين ) عهده موظفين باسم الموظف ويكون القيد

  من ح/ عهده الموظف

     الى ح / مخزن الاثاث

بالنسبه لمصاريف السفر يرجع الامر الى سياسه الاداره اما تقوم بتحميل الموظف قيمه المصروف على ذمته ويخصم من راتبه او يتم تحميلها على حساب المصاريف وتتحملها الشركه

Mohamed matar
من قبل Mohamed matar , Finance Manager , ASG Group

متفق مع الاستاذ تحسين .........

fadil hoory
من قبل fadil hoory , محاسب , شركة مقاولات بالسعودية

اتفق مع الاخ تحسين

بالنسبة  للاثاث يعتبر عهدة علي الموظف ويسجل كعهدة   ويعالج محاسبيا علي انه  مصروف يحتسب ضمن مصاريف وتكاليف الشركة .

بالنسبة للاقامة والتأمينات وتذاكر السفر هي مصاريف او تكاليف ايضا علي الشركة ولكن قد تعتبر ايرادات اخري في حالات وهذا الامر قد يعتمد علي

النظم والقوانين واللوائح وسياسات الشركات  .

عوض  محمود عوض
من قبل عوض محمود عوض , محاسب , شركة فتكر للتجارة الدولي

١

من ح\\عهدة الموظف

      الى ح\\الصندوق

وعند صرف العهدة تصبح

من ح \\مصرفات الايجار والسكن

     الى \\عهدة الموظف

٢

من ح \\مصروفات ادارية وعمومية

       الى ح\\الخزينة

FARES AHMMED SHARF AL-AKHALI
من قبل FARES AHMMED SHARF AL-AKHALI , محاسب قانوني معتمد , فارس الأكحلي محاسب قانوني معتمد

اتفق مع اجابة الاستاذ/تحسين .......وشكراً

mohamed abd el-hai saad emara
من قبل mohamed abd el-hai saad emara , مدير الشئون الادارية والمالية , مؤسسة أساس واعد للمقاولات

اولا  انا شاكر افضلكم في الاهتام والرد علي سؤالي

وثانيا  احب اوضح الامر  الشركه لسه جديده

الشركه ليس ليها مخزن للاثاث خاص بالموظفين

وكمان الشركه ليس ليها مكان للسكن بل تقوم بتاجير سكن معيشي

تقوم بفرش السكن بكل مايحتاجه من اثاث واجهزه كهربيه

 السؤال

مصاريف تشطيب السكن تعالج كمصروف

او تعالج كاصل

ولو اعتبرت عهده علي اي موظف . تظهر في الميزانيه

وهل يتم عمل اهلاك للاصل او العهده

وشكرا للاطالة

Ahmed Mohamed Ayesh Sarkhi
من قبل Ahmed Mohamed Ayesh Sarkhi , Shared Services Supervisor , Saudi Musheera Co. Ltd.

في انتظار اجابة الخبراء للاستفادة منهم