What are pumps types?

تم إضافة السؤال من قبل ahmed assem zakareia el sanan , مهندس تشغيل وصيانة , شركة رويال للكيماويات
تاريخ النشر: 2013/09/20
ahmed assem zakareia el sanan
من قبل ahmed assem zakareia el sanan , مهندس تشغيل وصيانة , شركة رويال للكيماويات

rotary pumps like centrifugal pump ,vane pump,

plunger pump

reciprocating pump

piston pump

plunger pump

diphram pump

lobe pump

gearr

gear pump

Mubarak Mohammed Ali ben Ali Alhadaly
من قبل Mubarak Mohammed Ali ben Ali Alhadaly , Engineer , Nadfood

rotary pumps like centrifugal pump ,vane pump,piston pumphead pump stack pumpgear pump

Ahmed ElTahir
من قبل Ahmed ElTahir , Technology Manager , Tafra

1-rotaty pumps like: centrifugal pump ,vane pump,axial pump.

2-positive displacement pumps like: plunger pump, reciprocating pump, gear pump.

Khaled Mohamed Abdel Hamid shawer
من قبل Khaled Mohamed Abdel Hamid shawer , Operation Engineer , Abu Qir Thermal Power Planet Project

Roto-dynamic pumps and Positive Displacement Pumps

1- Roto-dynamic pumps "Centrifugal Pumps"

  • Radial Flow (Centrifugal Pumps
  • Mixed Flow (Screw )Pumps
  • Axial Flow (Propeller) Pumps

2-  Positive Displacement Pumps

 piston pump, axial piston pump, swash plate pump, gear pump, van pump, plunger, diphram and screw pump

Basel Nayef Telfah
من قبل Basel Nayef Telfah , Projects Coordinator Mechanical Project Engineer , Lemasters Consulting Company/ Saudi Arabia

1-rotaty pumps : centrifugal pump ,vane pump,axial pump.

2-positive displacement pumps: plunger pump, reciprocating pump, gear pump