An R.C.C. column is treated as long if its slenderness ratio is greater than which of the following? A. 30 B. 35 C. 40 D. 50 E. 60

تم إضافة السؤال من قبل Mohamed Helal , Project Manager , GROUP CONSULT INTERNATIONAL
تاريخ النشر: 2016/04/13
Hassan Mayahi
من قبل Hassan Mayahi , SENIOR STRUCTURAL ENGINEER , CHINA STATE ENGINEERING

If your Slenderness Ratio  is more than 12 then it's a long column or if it's less than 12 then it's called short column.

Long Column ( I / b ) > 12  or I/r  > 40

I = effective length / r = Radius of gyration / b= Least dimension

I/r is slenderness ration and it should be =<40  / this is for Steel ! Remember !

         THIS IS FOR YOUR INFORMATION ,

  • Short RCC Column =<12
  • Long RCC Column >12
  • Short Steel column, =<50
  • Intermediate Steel Column >40 & <200
  • Long Steel Column >200

Mohamed Helal
من قبل Mohamed Helal , Project Manager , GROUP CONSULT INTERNATIONAL

option D-50  is the correct answer

Hossam hemdan abou-elhassan
من قبل Hossam hemdan abou-elhassan , construction civil engineer , ROAYA GROUP FOR DEVELOPMENT AND PROGECTS MANAGMENT

the amount of slenderness option D=50

جعفر هندي زين السقاف
من قبل جعفر هندي زين السقاف , مهندس أستشاري , مشاريع اﻻشغال العامة

An R.C.C. column is treated as long if its slenderness ratio is greater than "50".

Athanasios Mpimpasis
من قبل Athanasios Mpimpasis , Civil Engineer , Bimpasis Athanasios Civil Construction/ Supervisory Management

c. 40

(Answer should contain a minimum of 25 characters.)?

MOHAMED GAMAL ELDIN
من قبل MOHAMED GAMAL ELDIN , Senior Structural Engineer / client representative , Prince Sultan University

the slenderness ratio for RCC columns answer is (c. 40)

Amr Gamal Anwar Hassan
من قبل Amr Gamal Anwar Hassan , مهندس حاسب كميات , Shurfah Real Estate Development and Investment

I think the correct answer is D = 50

Eng Ahmed Elsharkawy
من قبل Eng Ahmed Elsharkawy , Civil Engineering Project Manager , Altwijry office

 thanks for invition my choice is option D

Kumar Gaurav
من قبل Kumar Gaurav

The slenderness limit for a column is (1 Point) 50706040