الهارد ديسك الداخلي غير معرف بجهاز الديل, ماذا أفعل؟

تم إضافة السؤال من قبل al shurafa ahmed
تاريخ النشر: 2016/04/05
Adam Ahmed
من قبل Adam Ahmed , IT & Web Developer , Freelance

بسم الله الرحمن الرحيم

امال انت شغال ازاي

على العموم ممكن يكون مش واصل من البايوس في ديل اول متبتدي تشغيل الكمبيوتر دوس اف غالبا وممكن اف2 وممكن اف

وممكن يكون الكبل سيء غير الكبل بكبل غالي ونظف مكان الادخال على اللوحه الام ومدخل الهارد عشان التراب

وممكن يكون جديد بمعنى اس اس دي ومتوصل بكبل غلط او في بورت ساتا2 بدل ساتا3

وممكن يكون تعريفه مش معاك بمعنى الاسطوانه بتاعته مش منزلها من شركة دل وفي الحاله دي اذهب الى شركة وموقع دل او ابحث في موقع دريفر جيد كالتالي  ولكن ابحث عن ديسك دريف في دفيس منجر بدلا من كرت الشبكه كما هو بالصور بالصفحه ( اذا كان موجود )

atef habachi
من قبل atef habachi , معلم انجليزى , التربيه والتعليم

اعادة تشغيل الجهاز او تعديل وضع اوتركيب الكابل للهارد

Bassam Ali Mohammed Al-mamari
من قبل Bassam Ali Mohammed Al-mamari , مساعد الرصد والتقييم , برودحي سيستمز

اتفق مع إجابات الاخوة في الاعلى

فغالب الظن إن المشكلة فنية .... بالتوفيق

Ayman Noman
من قبل Ayman Noman , IT Administrator , Doqa Ber Charity

الهاردسك يتعرف تلقائيا بمجرد تركيبه ، المطلوب منك التاكد اولا من سلامة الهاردسك ومن وضع الاقلاع عن طريق اعدادات البايوس عند اقلاع الكمبيوتر ، قد يكون الهاردسك معطل .

Mohammed Ibrahim
من قبل Mohammed Ibrahim , Typing , Sudan Library Center for Computer Services, Khartoum University

تنصيب ويندوز بشرط الويندوز يكون بوتابول جاهز للإقلاع إما عن طريق اسطوانات ويندوز قابلة للإقلاع حاول عدة إسطوانات البوتبول

أو الفرمطة بواسطة الفلاش

مها شرف
من قبل مها شرف , معلمة لغة عربية , وزارة التربية السورية

شكراً للدعوة اتفق مع إجابة الأستاذ آدم والأستاذ أيمن. ..

dalal alharbi
من قبل dalal alharbi

اعتذر عن الإجابة اترك الإجابة الخبراء المختصين في هذا المجال هذا ليس مجال تخصصي

شكرا على الدعوة وأتفق مع إجابة الأستاذ أدم

Omar Shammakh
من قبل Omar Shammakh , IT Manager , Vibes Offices

تأكد أنه مركب بالشكل المطلوب و يفضل ان تعطيه لشخص مختص في الصيانه و ان لم يعمل اذا يجب تغييره

محمود مرسي ابوالعلا مرسي موافي
من قبل محمود مرسي ابوالعلا مرسي موافي , فني كمبيوتر , alryyes

ممكن يكون الهارد فيه مشكلة او في الكابل اللي واصل الهارد به مشكلة ما

Hamada mohammed
من قبل Hamada mohammed

اول حاجة بنشوف ظاهر في بيوس الجهاز ولا لا لو مش ظاهر بنشوف الوصلات